Tømmerstupet, Tusenfryd

Fornøyelsesparken Tusenfryd hadde offisiell åpning  11.juni 1988, og den gang som nå, er Tømmerstupet en av de store attraksjonene. Mange attraksjoner har kommet og gått med årene, mensTømmerstupet fortsatt er i parken, 25 år etter åpning!

Den Store Tømmerrenna het anlegget da det ble bygget, og Kat & Vic Design stod for den arkitektoniske utformingen av stasjonsbygningen. Historien bak er ganske interessant, og viser at det ikke trenger å være umulig selv om man blir fortalt at det trolig er det.

Ledelsen for Tusenfryd henvendte seg i ’85/’86 med et nytt og spennende prosjekt til en finsk tømmerhusprodusent med eget avdelingskontor i Norge. De ønsket en stasjonbygning til Tømmerrenna i rundtømmer, men det var ingen i Norge på den tiden som kunne levere et såpass stort bygg i denne typen tømmer.

Kat & Vic Design hadde allerede tegnet to-tre tømmerhus for det finske firmaet fra før, og fikk da forespørselen om de kunne lage et designforslag til denne stasjonsbygningen. Det gjorde de, men det norske avdelingskontoret tvilte på at designet lot seg gjennomføre. Imidlertid ble det en tur til Finland med alt av tegninger for å møte ledelsen der, og resultatet var heldigvis positivt; stasjonsbygningen lot seg bygge, men spesialverktøy måtte produseres på grunn av blant annet lafting  i 45 graders vinkling.

Kostnadsrammen fra Tusenfryd sin side ble holdt, og bygget ble i sin helhet som planlagt og stod ferdig til åpningen i juni 1988.

Tømmerrenna Kat &∓ Vic DesignTømmerrenna Kat & Vic Design

Tømmerstupet Tusenfryd Kat & Vic Design

Copyright (alle foto) Kat & Vic Design 2013